Okategoriserade

Paris Air Show – världens största flyguppvisning

Flyguppvisningar handlar inte bara om flygplan som åker runt i luften, utan under uppvisningar som dessa kan du möta så mycket mer. Även om du inte är intresserad av flygplan så är själva förställningen väldigt underhållande att titta på. Paris Air Show är en stor mässa som demonstrerar både civila- och militära flygplan. Många militära styrkor och stora flygplanstillverkare besöker Paris Air Show där alla fantastiska flygplan visas upp. Eventet pågår i sex dagar och de första fyra dagarna får endast professionella vara med, men alla är välkomna när eventet öppnar på fredagen och söndagen. Eventet organiseras av GIFAS som är den franska flygindustrins primära avdelning. År 1919 påbörjade eventet sin resa. Det har dock ställts in vissa år, på grund av exempelvis första och andra världskriget. År 2017 hölls Paris Air Show för den 52:a gången, med hela 2381 deltagande utställare från totalt 48 länder. Här fick man se helt nylanserade flygplan.

Olyckor under föreställningen

När man håller föreställningar som dessa kan det ibland uppstå olyckor. År 1973 hände just detta under Paris Air Show, när ett flygplan kraschade under eventet. Flygplanet skulle göra en snabb stigning men stannade till under upplyft och när piloterna försökte få kontroll över flygplanet igen så bröts det av och kraschade. De sex personerna som befann sig i flygplanet omkom och även åtta personer som befann sig på marken. Ytterligare 60 personer skadades under kraschen och hela femton hus förstördes. Det fanns ingen direkt förklaring till varför flygplanet kraschade men efter den här incidenten så ökades säkerheten på just flygplansföreställningar. Idag undviker gärna piloter att flyga om säkerheten inte är hundraprocentig och skulle det vara dåligt väder så ställs eventuella flygföreställningar in. Säkerheten är alltid prio ett och därför är det viktigt att dessa event endast hålls när vädret faktiskt tillåter det. Ett exempel är när försvarets julgransflygning ställdes in. Anledningen till varför det blev inställt var helt enkelt att det var för molnigt ute vilket skapade en risk kring säkerheten. Sedan hade man ändå inte fått en bra skymt av eventet eftersom det var för mycket moln ute.

Säkerhet viktig när man kör

Säkerhet är en av de viktigaste sakerna man bör tänka på när man reser. Det finns ingen som vill vara med om en olycka och speciellt inte föräldrar som åker runt med sina barn i bilen. Det är helt enkelt en självklarhet för många att skydda det viktigaste man har och är du en förälder kan det vara ditt barn. Därför är det viktigt att ha en bra och passande bilbarnstol i bilen när du ska ta med ditt barn. Detta minskar inte bara risken för svåra skador om en olycka skulle inträffa, utan det kan dessutom minska din oro gällande säkerheten. På bältesstol.nu kan du hitta all information du behöver veta när det gäller bilbarnstolar för ditt barn. Man vet aldrig när det oundvikliga sker men genom att vara förberedd så kan du och ditt barn förhoppningsvis kommer undan relativt okej, om en olycka skulle råka inträffa under resan.